0

3 Redenen Waar Je Niet Cuccesvol Bent Als Ondernemer

Het is opvallend hoe druk ondernemers zich soms kunnen maken over zaken waar zij helemaal niets aan verdienen. Hier wordt vaak te weinig over nagedacht. Toch is het zo dat de zaken waar je niets mee verdient wel de tijd opslokken die je nodig hebt voor de zaken waar je wel iets aan verdient. Wij geven je enkele voorbeelden.

Zaken waar je niets aan kunt doen

Je krijgt absoluut niet betaald om uit te gaan zoeken waarom je iets niet kunt doen. Het vaststellen van dingen die je niet kunt kost veel tijd en energie, maar er is toch nog nooit iemand beter of rijk van geworden. Je zult je erbij neer moeten leggen. Waar je wel geld mee kunt verdienen is juist het vaststellen van de zaken die je wel kunt en hoe je dit het beste kunt uitvoeren.

Anderen vertellen waarom iets niet werkt

Je verdient niks door mensen de hele dag door te vertellen waarom een idee niet werkt. Als een idee niet werkt, dan werkt het niet. Je hoeft hier niet steeds uitleg aan te geven, want het levert je totaal niets op. Wat je wel iets oplevert, en waar je dus wel iets mee kunt verdienen, is door juist te vertellen op welke manier het idee wel zou werken of door een nieuw idee te presenteren dat wel werkt.

Iemand naar beneden halen

Je wint niets door iemand naar beneden te halen door steeds te zeggen dat deze persoon een te kleine visie van zichzelf heeft. Hier heeft niemand baat bij. De kans is groot dat de onzekerheid en de eventuele angsten zelfs nog worden vergroot, waardoor het tegen je gaat werken. Er valt wel iets te winnen door iemand aan te moedigen en juist diegene te zijn aan wie deze persoon het ongelijk bewijst.

De handdoek in de ring gooien

Je krijgt niet betaald voor opgeven. Wie opgeeft wint helemaal niets. Iedereen heeft weleens momenten waarop het even niet gaat zoals het zou moeten. Wie opgeeft twijfelt teveel en dit kun je niet gebruiken. Je kunt wel iets verdienen door gewoon vol te blijven houden. De aanhouder wint.

Blijven verliezen

Verliezers winnen niets. Dat is vanzelfsprekend. Verliezen is dan ook geen optie. Je moet de concurrentiestrijd aangaan met het idee dat je wint. Verlies je dan toch, dan kun je dit omdraaien naar een leermoment. Zolang je leert zal je steeds dichterbij de winst komen. Leer omgaan met misstappen, tegenslagen, mislukkingen en verliezen, zodat je ze later het hoofd kunt bieden.

Altijd blijven klagen

Natuurlijk, er zijn mensen die leven om te klagen. Als freelance energieadviseur hoor je niet bij deze groep. Je verdient namelijk niets met klagen en zeuren. Hier is niemand mee geholpen en jijzelf ook zeker niet. Waar je wel iets mee kunt verdienen is het verbeteren van de zaken waarover geklaagd wordt. Het constant willen verbeteren kenmerkt de echte sales improvers zowel in het callcenter thuiswerk als bij de deur aan deur verkoop.

Vast blijven zitten in je doen

Je verdient ook niets door te blijven doen wat je altijd al hebt gedaan. Je verdient juist door te blijven ontwikkelen. Neem je verantwoordelijkheid, onderneem actie en zorg voor grote resultaten. Hoe meer je groeit, hoe meer je verdient.

Vacature Energieadviseur

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *